e-Portfólió regisztráció és csoporthoz való csatlakozás

1. Regisztráció az e-Portfólió felületén

A „Belépés” ablakban kattintson a „Regisztráció” hivatkozásra.

2. Regisztráció

A „Regisztráció” részben adja meg az e-mail címét, keresztnevét, vezetéknevét és az intézmény melletti legördülő listából válasszon ki egy campust.

Jelölje be a „Nem vagyok robot” előtti jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Regisztráció” gombra.

A „Regisztráció” gomb megnyomása után egy információs üzenet jelenik meg a képernyő tetején: „Sikeresen regisztrált. Kérjük ellenőrizze levelezését! Hamarosan egy levelet kap tőlünk arról, hogy hogyan aktiválhatja fiókját”.

A regisztrációs folyamat befejezéséhez kattintson az e-mailben található hivatkozásra a kiküldést követő 24 órán belül.

3. Felhasználói név és jelszó választása

A „Válasszon felhasználói nevet és jelszót” ablakban új felhasználói névként adja meg a Neptun kódját (csupa nagybetűvel) és jelszóként az "Eke" szót "+" a születési idejét ÉÉÉÉHHNN formában (pl. Eke19830421).

A jelszavát erősítse meg, majd adja meg ismét a Neptun kódját (csupa nagybetűvel) és válassza a „Küldés” gombot.

4. Csoportok keresése

Kattintson az 1-es ponttal jelölt ikonra (Főmenü), majd válassza a „Kapcsolatok” menüpont „Csoportok keresése” almenüpontot.

5. Csoporthoz való csatlakozás

Az 1-es ponttal jelölt részben keresse meg azt a csoportot, amihez csatlakozni szeretne, majd kattintson a „+ Csatlakozom ehhez a csoporthoz” gombra.

A példánkban „Hallgató Teszt” felhasználó „ASD123 - Teszt csoport” tagja szeretne lenni.

A szakirányú továbbképzésen részt vevő hallgatók a „PSZFSZT” kezdetű csoporthoz, a rövid ciklusú (2,4,5 féléves) osztatlan tanárképzésen részt vevő hallgatók az RN vagy RL kezdetű csoporthoz vagy csoportokhoz csatlakozzanak.

A hosszú ciklusú (7,10,12 féléves) osztatlan tanárképzésen részt vevő hallgatók a HN vagy HL kezdetű csoporthoz vagy csoportokhoz, valamint kötelezően az „Osztatlan tanárképzés – Tanításon kívüli tevékenységek” csoporthoz csatlakozzanak.

A felsőoktatási szakképzésen részt vevő hallgatók a „FOSZ” kezdetű csoporthoz csatlakozzanak.

A csoport neve alatt található leírásban tájékozódhat arról, hogy az adott csoport milyen szakos hallgatók számára lett létrehozva.

Ügyeljen arra, hogy minden szakjához tartozó csoporthoz csatlakozzon!

6. Csoporttagság ellenőrzése