Használati útmutató tanárok részére

Használati útmutató tanárok részére

1. Bejelentkezés az e-Portfólióba

A "Belépés" ablakban felhasználói névként adja meg a Neptun kódját (csupa nagybetűvel) és jelszóként az "Eke" szót "+" a születési idejét ÉÉÉÉHHNN formában (pl. Eke19830421).

Amennyiben nem emlékszik a felhasználói nevére vagy jelszavára, használja az "Elfelejtett felhasználói név/jelszó" hivatkozást!

2/1. Beküldött hallgatói Nézetek listája

A jobb oldali sávban a "Csoportjaim:" alatt találhatók azok a csoportok (illetve csoport), amelyekhez a regisztráció után csatlakozott.

A példánkban "Tanár Teszt" felhasználó az "ASD123 - Teszt csoport"-hoz csatlakozott.

A csoport nevére történő kattintással válnak láthatóvá a kiválasztott csoport (a képen: "ASD123 - Teszt csoport") beküldött hallgatói Nézetei.

A példánkban a 2-es ponttal jelölt részben látható, hogy "Hallgató Teszt" felhasználó beküldte az "ASD123 - Teszt csoport" nevű Nézetét a csoportba értékelésre.

A Nézet megtekintéséhez kattintson a Nézet nevére.

2/2. Hallgatói Nézet megtekintése, fájlok letöltése

Minden esetben ellenőrizze le, hogy a Nézeten belül minden állomány letölthető-e, a beillesztett képek megtekinthetők-e, a videók és prezentációk lejátszhatók-e, illetve a szöveg blokk megjelenik-e.

A példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó "ASD123 - Teszt csoport" nevű Nézetének értékelését fogjuk elvégezni a rendszeren belül.

3/1. Hallgatói Nézet visszajelzése

A képernyő alján az "Értékelések" alatt az 1-es ponttal jelölt részben új értékelésként adja meg a hallgató Nézetének érdemjegyét.

A példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó érdemjegye: "jeles (5)".

A 2-es ponttal jelölt részben a "Tallózás…" gomb használatával keresse meg a hallgató értékelőlapját, majd válassza a "Megnyitás" gombot.

A példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó értékelőlapja csatolva lett a következő névvel: Teszt Hallgató.pdf

A 3-as ponttal jelölt részben az értékelés küldéséhez válassza a "Mentés" gombot.

3/2. Hallgatói Nézet visszajelzése beküldve

A Nézet sikeres visszajelzését követően egy információs üzenet jelenik meg a képernyő tetején: "Értékelés sikeresen mentve".

3/3. Hallgatói Nézet visszajelzésének ellenőrzése

A képernyő alján az "Értékelések" részben található a Nézet visszajelzése, illetve a "Csatolt állományok" alól letölthető az értékelőlap.

A példánkban erről "Hallgató Teszt" felhasználó email-es tájékoztatást kap és a rendszeren belül megtekintheti a Nézetének visszajelzését, illetve letöltheti az értékelőlapját.

4/1. Nézet feloldása és archiválása I.

Amikor az e-Portfólió rendszergazdájától email-es tájékoztatást kap a csoportba beküldött hallgatói Nézetek feloldásáról, akkor a jobb oldali sávban a "Csoportjaim:" alatt válassza ki a csoportot, majd a Nézet megtekintéséhez kattintson a Nézet nevére.

A példánkban "Tanár Teszt" felhasználónak az "ASD123 - Teszt csoport"-ba beküldött hallgatói Nézetekhez van hozzáférése.

A 2-es ponttal jelölt részben látható, hogy "Hallgató Teszt" felhasználó beküldte az "ASD123 - Teszt csoport" nevű Nézetét a csoportba értékelésre.

A Nézetek feloldásának és archiválásának tervezett időpontja: minden év február és szeptember eleje!

4/2. Nézet feloldása és archiválása II.

A példánkban "Hallgató Teszt" felhasználó "ASD123 - Teszt csoport" nevű Nézetének feloldását fogjuk elvégezni a rendszeren belül.

4/3. Nézet feloldása és archiválása III.

A képernyő alján az "Értékelések" részben található a Nézet visszajelzése, illetve a "Csatolt állományok" alól letölthető az értékelőlap.

A Nézet feloldásához kattintson a 3-as ponttal jelölt részben a "Nézet feloldása" gombra.

4/4. Nézet feloldása és archiválása IV.

Az 1-es ponttal jelölt részben a képernyő tetején megjelenik egy információs üzenet, ami arról tájékoztat minket, hogy: "A Nézet feloldása sikeres volt az archiválást követően".

A feloldott Nézet még kb. 1-2 percig elérhető a beküldött hallgatói Nézetek listájában (a képen: 2-es ponttal jelölt rész), majd a rendszer automatikusan archiválja.

Az archiválást követően a Nézet eltűnik a beküldött hallgatói Nézetek listájából.